O kolačićima (tzv. “cookies”) i kako se koriste
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
V Redu
Zvijezda baby kalendara » Pravilnik
PRAVILNIK
Danu media d.o.o. Sarajevo, ul. Hifzi Bjelevca 50, 71210 Ilidža (organizator), pod sponzorstvom JOHNSON`S® baby (u daljem tekstu sponzor) između 18. 10. 2019. godine i 25. 12. 2019. godine na portalu www.ringeraja.ba priređuju takmičenje "Zvijezda baby kalendara za 2020. godinu".

1. Kako se prijaviti?

Izaberite omiljenu fotografiju Vašeg malog sunca u pripremi, za vrijeme ili nakon kupanja, (Pročitajte o karakteristikama fotografije pod brojem 2 ovog Pravilnika) i prijavite se putem stranice www.ringeraja.ba (link), zajedno sa sljedećim zahtijevanim podacima:
Ime djeteta sa slike
Broj godina (od 0 do 5 g)
Grad
e-mail (roditelja)
Na zaboravite na fotografiju! Fotografiju upload-te putem stranice za prijavu
Prihvaćene će biti samo prijave koje sadrže sve tražene podatke.
Fotografije možete slati od 18.10.2019. do 30.11.2019.
Fotografija će u roku od 24 h (od slanja fotografije) biti online u galeriji (link) fotografija. Ako se fotografija nakon 24 h nije nasla u galeriji roditelji treba da provjere svoj mail jer možda postoji info organizatora o nekoj nepravilnosti koja se može izmjeniti.
Mail organizatora: babykalendar.bih@ringeraja.ba

2. Karakteristike fotografije

Nije poželjno da fotografija pokazuje previše golišavosti Vaše bebe, posebno nisu dozvoljene fotografije gdje se vide genitalije.

Primjer pravilne fotografije: vidi se samo glava s mokrom kosicom s pjenom od šampona, sušenje ili češljanje kosice dok je dijete umotano u peškir ili adekvatan odjevni predmet, ili dijete u kadici ali je veći dio tijela Vašeg djeteta potpuno zaklonjeno, ili igra Vašeg mališana prije ili poslije kupanja, simpatični osmjeh, pogled ili neka suzica za vrijeme kupanja, a možda samo neka neodoljiva poza samo za vas (i nas) i sl. Nije dozvoljeno da se na fotografiji nalazi proizvod, logo ili natpis koji na bilo koji način konkuriše JOHNSON'S® baby proizvodima.

Fotografije treba da zadovoljavaju određen kvalitet, slikano fotoaparatom ili mobilnim aparatom sa minimalnom rezolucijom 3 Mpx i minimalne širine 1600 px radi mogućnosti korištenja fotografije u štampi kalendara.

Fotografije trebaju biti u boji i bez stilskih dodataka i da nije objavljivana u drugim medijima.

3. Takmičenje

Članovi i posjetioci portala www.ringeraja.ba će biti u mogućnosti da svojim glasovima (klikom na dugme Glasaj) odaberu 100 najsimpatičnijih fotografija od 13.11. do 04.12.2019.godine. Od tih 100 fotografija će komisija (od 05.12. do 07.12.) odabrati 12 fotografija po jednu za svaki mjesec u godini, a svih 100 najsimpatičnijih fotografija će biti prikazane na stranici ringeraja.ba.

Roditelji opcijom Share ili Laik (ispod fotografije) mogu pozivati svoje prijatelje da podrže njihovog mališana (ali se broj lajkova ne ubraja u broj glasova)

4. Ko može sudjelovati?

Svako ko pošalje sve tražene podatke i fotografiju svog djeteta starosne dobi od 0 do 5 godina i koje zadovoljavaju tražene kriterije za takmičenje opisane u karakteristikama fotografije, osim uposlenika organizatora i sponzora i članova njihove uže obitelji. Učestvovanje se ne uslovljava članstvom na portalu www.ringeraja.ba.

Budući da se bira 12 beba iz Bosne i Hercegovine, pravo učestvovanja imaju rezidenti / državljani Bosne i Hercegovine.

5. Objava rezultata

Svaka od 12 odabranih fotografija će biti predstavljena i na portalu www.ringeraja.ba, svakog dana po jedna fotografija od 09.12. do 20.12. 2019. Svih 12 izabranih takmičara će biti obavješteni da su odabrani za kalendar najkasnije do 22.12.2019.

6. Izjava o privatnosti

Svi sudionici u takmičenju slanjem fotografije potvrđuju da u potpunosti prihvaćaju uvjete ovog takmičenja i da su informacije koje šalju tačne i istinite. Također, jamče da imaju sva prava za objavu i korištenje poslane fotografije i da dozvoljavaju upotrebu iste u štampi i distribuciji “Zvijezda baby kalendara za 2020. godina”.

Organizator igre sve osobne podatke koji se dobiju od sudionika, zaštićuje u skladu sa propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka. Organizator osobne informacije dobivene od sudionika smije koristiti isključivo u svrhe za koje su dobiveni i za upis u e-mail izdanje Ringerajinog kalendara razvoja djeteta.

Sudionici čije fotografije budu izabrane dozvoljavaju organizatoru objavljivanje osobnih podataka djeteta (ime, godine i grad) u medijima i na internetu, u obavijestima o rezultatima i za promociju takmičenja.

7. Uvjeti za sudjelovanje u takmičenju

Pravila i opšti uvjeti takmičenja su dostupni na web portalu www.ringeraja.ba. Organizator može promijeniti pravila igre, o kojima će sudionici biti obaviješteni na web protalu www.ringeraja.ba. Sudionici u natjecanju su upoznati s pravilima i uvjetima i obvezuju se da će ih poštovati.

Prijavi fotografiju

18.10.2019, Sarajevo

Tražimo 12 Zvijezda baby kalendara za 2020.godinu
Posalji Fotografiju
 
Sponzor